COPIII DIN RĂZOARE: eroi și victime sub aceeași tutelă!

În spatele stației ITP de pe Drumul Sării, 148, locuiesc alături de Finlandeza, aproximativ 10 copii, iar numărul lor scade sau crește in funcție de sentințele judecătoresti aplicate părinților.

Pentru noi, acești copii, au primit denumirea generică de: COPIII DIN RĂZOARE.

Copiii din Răzoare aparțin mai multor familii de pe Drumul Sării, familii care sunt la limita sărăciei, nu au locuință proprie și nici lumină.

“Bunul mers” al vieții de pe Drumul Sării 148, este asigurat de Finlandeza bunica copiilor care împreuna cu Liliana, reprezentantul DGASPC Sect 6, caută școli pentru copiii din cartier.

Finlandeza este reprezentantul legal conform Hotărârii Judecătorești pentru o parte dintre Copiii din Răzoare, iar anual documentația este înnoită de către Liliana.

Tot Finlandeza, îmbătrânită de o “activitate socială” intensă, stabilește rânduiala ajutoarelor primite de la noi. Haine și diverse obiecte.

Finlandeza, al cărui rol îl vom descrie negreșit în viitor, a crescut dupa legile ei 30 de copii ai drumului, iar acum, copiii deveniți adulți sunt parinți la randul lor sau își trăiesc tinerețea liniștiți la puscărie.

Acești copii ai Finlandezei au lăsat în urmă alti copii cu povești diferite pe care le vom prezenta în decursul a mai multor postări.

Unul dintre ei este Andrei, eroul nostru, altul este Adam, victima noastră.

Pe Andrei l-am cunoscut acum 3 ani. Este un băiat blond, zvelt, cu ochii plini de energie și istețime, fără telefon mobil în mână, și vorbește neîncetat despre școală. Își dorește să devină doctor și a ”înmuitat” inima secretarei când i-a spus că are 8 ani și vrea să înceapă clasa I.

La doi pași de Andrei, locuiesște Adam care la vârsta de 9 ani nu a terminat clasa 0, iar toamna care tocmai a trecut l-a prins cu ochii în lacrimi căci nu a fost primit la școală.

Adam nu este iute de picior dar și-ar dori șă fugă dimineța la școală împreună cu vecinii lui. Poate și-ar dori până și o ”Finlandeza” care să se certe pentru el la primarie ca nu a fost primit la școală, dar până sa primească Adam ce își dorește, realitatea arată cum doi copii desparțiti doar de un perete și de un an de viață, au lumi total diferite! Andrei este erou, iar Adam este victima!

In viitoarele postări vom prezenta poveștile strânse în acești 3 ani de vizite în Răzoare, vom povesti de ce Andrei este erou în școala lui, cum Soray, fratele mai mare, își pregătește sarmul pentru viața de cartier, iar Adam a rămas să se joace cu avionul până când va ajunge poate la Children's HUB!

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2017 Asociația "Colorează Viața"